Milé přátelé, nejen celozrnné sušenky, ale také ovesná kaše Vás po ránu postaví na nohy! Když si ji připravíte podle našeho receptu, zaručeně si pochutnáte a hlady ani nemrknete až do oběda!
Suroviny:
250 g ovesných vloček
0,5 litru vody
250 ml smetany
2 polévkové lžíce medu
100 g hnědého cukru
1 jablko
hrst vlašských ořechů
hrst rozinek
citronová šťáva
skořice
Postup:
Vločky nasypeme do hrnce a zalijeme polovinou vody, aby nabobtnaly. Přivedeme je k varu a za občasného míchání přidáváme další vodu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Pak přilijeme smetanu, zamícháme a ještě krátce povaříme. Přidáme nastrouhané jablko, hrozinky a citronovou šťávu. Nakonec dochutíme medem a cukrem se skořicí. Vlašské ořechy lehce opražíme a ozdobíme jimi každou porci.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na moučníky